Pinterest bestaat deze maand elf jaar

Tijd voor een feestje?

Pinterest, u weet wel, herkenbaar aan het felrode bordje met de sierlijk vormgegeven P in het midden. Het platform vol verzamelingen met de leukste, aardigste, kleurigste en soms de meest bizarre foto’s. Knutselprojecten, DHZ projecten, haakwerk, breiwerk, buitenwerk, ook zonder werk. Fotograferen, filmen, tekenen, schilderen, tuinieren, breien, knippen en bakken en alles door elkaar. Ook voor het ontwerpen van mode, tuinen, 3D figuren en gebouwen.
De grootste verzameling gerestaureerde auto’s, tractoren, treinen en speelgoed van jaren her. Een doorsnede tekening van een Ferrari V12 motor? Gewoon vragen. Wil je weten hoe de schepen ten tijde van de Gouden Eeuw werden geladen? Vul de zoektermen in en duw op enter. De lekkerste pizza recepten uit Umbrië? Slechts een paar klikken van u verwijderd. Vragen over een bepaalde haaksteek bij het fabrieken van babysokjes? De allereerste tekeningen van Mickey Mouse? De elektra aansluitschema’s van een Opel Combo? Vraag het Pinterest.

Energie

Voor mij een bron van energie voor het maken van moodboards, voor het samenstellen van referentiemateriaal, voor het opdoen van ideeën en inspiraties voor een volgende fotoshoot, voor het maken van collages in **shop, voor het tekenen van kaarten voor verjaardagen en what not, voor het opduikelen van een lekker recept en nog zo wat. De lijst van inspirerende ideeën is schier eindeloos.

Maar soms ook een bron ergernis als ik bijvoorbeeld weer ongevraagd wordt gedwongen om te kijken naar de veel te strak geklede dames of eveneens strak opgeblazen mannen met overal ongezond dikke ribbels.

Pinterest Zakelijk

Ik heb overigens sinds vorig jaar een zakelijk account en ik ben er nog steeds niet achter waarom ik dat heb gedaan. Voor mij persoonlijk zal Pinterest niet verder komen dan de bron van energie. En alles wat daarmee samenhangt. Geld verdienen met Pinterest schijnt ook te kunnen. Dat valt in dezelfde categorie als geld verdienen met bloggen, zo is mij gebleken. Klinkt in mijn oren als heel veel werk. En dat is niet waarom ik graag op Pinterest ronddwaal. Die hoeveelheid werk te bewaren voor mijn hobby’s en mijn werk.

Taart en bubbels

Al met al, als je na elf jaar nog steeds een sterk groeiend platform bent en andere platforms rekening met je houden, dan denk ik dat felicitaties op z’n minst op hun plaats zijn. En misschien een taartje en een flesje bubbels.
Happy birthday Pinterest! And many, many returns.