Kraggenburg

Noordoostpolder

Op een zonnige dag naar het Voorsterbos in de Noordoostpolder geweest met het plan om wat Urban Exploring te gaan doen. In het verlaten Waterloopkundig Lab wat daar jaren is gevestigd, maar nu voornamelijk in Delft is gehuisvestigd. In dit waterloopkundig lab zijn schaalmodellen te vinden van veel grote waterwerken die inmiddels al tientallen jaren aangelegd zijn. Bijvoorbeeld de afsluiting van de Afsluitdijk, de aanleg van de Maashaven, de aanleg van de koelvijvers van een energiecentrale, zelfs de havens in Dubai hebben in dit bos hun testfase doorgemaakt. De oude gebouwen zijn inmiddels gesloopt, maar de verschillende waterlopen liggen er nog, verscholen in het groen.

Natuurmonumenten heeft het perceel overgenomen en laat de natuur haar gang gaan. De wandelroutes zijn goed aangegeven en lopen slingerend langs de verschillende objecten. Veel soorten bloemen en planten, maar ook insecten, waterjuffers, libelles, kikkers en vissen leven zich uit in de vele watertjes.

Van een aantal foto’s [svgallery name=”Kraggenburg” link=”heb ik in deze serie”] een speciaal hiervoor gemaakte template in Lightroom gebruikt. De template is hier te vinden. De speciale kleuren hebben een aparte uitstraling die kenmerkend is voor Lomography. Het werkt niet met elke foto, maar soms versterkt het de foto, vind ik. oordeel zelf.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.