Nelfen wandeling – Koninklijke Parken

Villa Marialust

En daar is dan alweer de maand juli, met haar zomerse temperaturen, bruinende zonlichten, hagelwitte bloemkoolwolken, bloeiende bloemen en planten en natuurlijk de maandelijks terugkerende wandeling van de natuur en landschapfotografen. De wandeling in juni viel letterlijk ende figuurlijk in het water. Deze keer zag het er een stuk beter uit.

De fietstocht naar de plaats van ontmoeting ende verzameling was lekker fris. Iets eerder aangekomen dan gepland gaf de mogelijkheid om eens lekker te genieten van het opkomende zonnetje en de rust van de koninklijke parken waar we vandaag zouden gaan fotograferen. Een bakkie koffie erbij en de dag kon al niet meer stuk.

Langzaam kwamen de deelnemers naar het verzamelpunt en begon de wandeling. De drie parken waren het Wilhelminapark, het Verzetstrijderspark en het Prinsenpark, met elkaar verbonden en alleen doorkruist door de Generaal van Heutszlaan. Grote vijvers, het kwartjesfontein, de enorme villa Marialust, het koetshuis, de houten bruggetjes, rijk aangeplante borders met bloeiende begonia’s en salvia’s en natuurlijk de enorme hoeveelheid veelal eeuwenoude bomen. Eiken, esdoorns, beuken en platanen.

Een unieke verschijning was een enkele aalscholver, ofwel Phalacrocorax carbo, zoals het creatuur officieel heet. Terwijl het beest rond de fontein peddelde gingen de pompen draaien, water spuiend over flinke afstand. En dat maakte de eenzame peddelaar zo aan het schrikken dat het fladderend vertrok, zoekend naar betere oorden.

Een kleine pauze langs de waterkant in het Prinsenpark, genietend van een bakkie leut en de zon was welkom en mede door het gezelschap een aangenaam verpozen.

Eendjes en meerkoeten (en wellicht ook drijfsijzen) met kuikens zwommen peddelend en kwakend mee met de wandelaar eveneens genietend van waterlelies en iets wat lijkt op een waterweegbree, maar dan kleiner. Na de wandeling kwam het gezelschap weer bijeen en werden we uitgenodigd bij een onzer om daar koffie en eigengebakken appelcake te nuttigen. Erg lekker en een gezellige sfeer.

Nog nagenietend van de wandeling en de drie prachtige parken wordt andermaal een expeditie van de nelfen afgesloten. Ook dit avontuur wordt andermaal ende nog eens bijgeschreven in de annalen van de werkgroep natuur en landschap fotografie, met dank aan de enthousiaste groep deelnemers.

[svgallery name=”NelfenParken” link=”Ga hier naar de fotoserie!”]

.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.