Culturele Pleinmarkt 2010

Culturele Pleinmarkt 2010

Zoals elk jaar in het eerste weekend van juni wordt de Culturele Pleinmarkt gehouden in en rond het Orpheus Theater in Apeldoorn. Heel veel kunstenaars, schilders, beeldhouwers, tekenaars, kunstige kleding, kettingen, verenigingen over dans, theater en what not zijn vertegenwoordigd en hebben een kraampje om hun kunsten te laten zien.

In de grote Rabobankzaal treden grotere groepen op met dans, muziek, zang, musical en theater. Een bont gezelschap met veel talent voor de expressieve kunst. Buiten staat een podium voor de kleinere groepen en solisten die hun kunsten vertonen en in het Schellinkje is in de middag een keur aan artiesten die hun muziek ten gehore brengen. Een gitarist, fluitist, pianist, zanger, van alles.

De fotoclub AFV de Veluwe staat er ook sinds jaar en dag met een kraam. En sinds enkele jaren vragen we voorbijgangers, bezoekers van de pleinmarkt om gefotografeerd te worden. Voorgaande jaren waren er weinigen die dat wilde doen. We schreven dat steeds toe aan het Veluwse karakter van de Apeldoorners, voor zover er zoiets bestaat.

Dit jaar hadden we naast de kraam wederom een soort van studio gemaakt, maar deze keer hebben we een bord geplaats met de tekst: “Laat hier uw portret maken. Gratis”.

Nou, dat hebben we geweten. Vanaf 10 uur toen de pleinmarkt geopend werd tot ruim na de sluitingstijd heb ik vele mensen mogen fotograferen die spontaan afkwamen op de mogelijkheid om een portret te laten maken. “Kost dat echt helemaal niks?” Dat is de meest gestelde vraag van die dag.

Aan het eind van de dag mocht ik een grote groep fotograferen die een musical ten gehore brachten. Een vreemd soort van musical met vrijwel alle bekende sprookjesfiguren die ooit zijn bedacht. Sneeuwitje, Suske en Wiske, Sinbad met dansers, Assepoester en de prins en nog veel meer die ik niet direct kon plaatsen. Kunstige muziek en zang.

Na het optreden heb ik de groep gefotografeerd in de studio in de grote hal beneden. Briljant ging dat. Een groepsfoto met de hele cast op de trap, belicht door een enkele flitser op full power en zo hoog mogelijk geplaatst.

De resultaten van de foto’s zijn echt om te smullen zo mooi. Misschien komt dat door de enorme lol die we hebben gehad die dag. Ik heb erg genoten.

Verschillende fotoseries worden later geplaatst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.