Koninginnedag 2010

Toeschouwers

Het regende. Dat vat bijna de hele dag op feitelijke wijze samen. Aan het einde van de dag klaarde het wat op, maar je merkte dat het nergens echt druk was. In het centrum stonden de luidsprekers voor elke kroeg en op volle sterkte. Bewijzen van een lange dronken nacht strompelde links en rechts voorbij in een walm van gedistilleerd. De kleedjesmarkt zompig nat geworden en er was weinig handel te bekennen.

De herdenkingsplek van de tragedie van vorig jaar nabij de naald werd druk bezocht en iedereen was stil.

De Loolaan was een lang lint van kunstenaars die hun schilderijen, beelden, glaswerk en what not presenteerden. Ook geen drukte hier. De levende standbeelden trokken nog de meeste bewonderaars. De grote kerk werd druk bezocht, het Oranjepark lag er verlaten bij, met een verdwaald muziekje in de koepel en een kraam van de Spakenburgse broodbakker.

Misschien wordt koninginnedag volgend jaar weer een feestje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.