Omnisport centrum Apeldoorn

Sport in beweging

Sport in beweging.

Deze week was de Amateur Fotografen Vereniging AFV de Veluwe te gast bij de trainingen van wielervereniging de Adelaar in het overdekte Omnisport centrum in Apeldoorn. Een heuse wielerbaan ligt er, naast volleybal velden en een complete indoor atletiek toestand, compleet met verspring zandbak, hoogspring doeda en zo.

De wielertrainingen vinden gedurende het winterseizoen plaats in het overdekte centrum en als het weer stabieler wordt gaan de meesten buiten trainen. AFV de Veluwe heeft gedurende de trainingen de wielrenners vastgelegd op ieder zijn of haar eigen wijze. Voor een compleet overzicht van de gemaakte foto’s is er een foto serie aangemaakt –> hier te vinden.

De wielrenners rijden op deze baan op zogenoemde doortrappers, zonder versnellingen en zonder remmen. Voor het berijden van dergelijke fietsen is behoorlijk wat techniek nodig. En om achter een derny te rijden (een soort brommer met wielrenners erachter) is naast veel moed ook enorm veel techniek nodig. En kracht want de snelheden lopen op tot zo’n 60 km/uur.

Ook bij het fotograferen van deze speed machines is heel wat techniek nodig. Techniek van een heel andere orde. Sommigen hebben groothoek objectieven gebruikt en fotografeerden bij het bestaande licht. Fluoriserende verlichting, hoge ISO-waarden, grote diafragma’s, statieven; alles kwam er bij kijken.

En sommigen hebben met opsteekflitsers gewerkt. Op de camera, maar los van de camera. Camera op het tweede sluitergordijn instellen, lange sluitertijd (1/13 sec), diafragma F5.6 en meetrekken die camera. Krijg je van die mooie vage strepen en een klein deel van de renner wordt scherp en goed verlicht door de flits.

Sport in beweging fotograferen. Een vak apart. [svgallery name=”OmnisportCentrum” link=”Ga hier naar de fotoserie.”]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.