Creadi Script nr-3

From Russia with love

Alora, nummer drie is alweer aan de beurt in de serie uit het Creadi-Script, Adi Creadi herself. Ga hier maar eens kijken naar de andere inzendingen.

De bedoeling was na het lezen van de opdracht om een bos narcissen te fotograferen vanuit een laag standpunt met de 16 mm fish-eye en daarbij een in gympen gestoken wit been te plaatsen. Om het contrast van de lentebode, de zon en de geniepige kou die in de lente periode zo kan rondwaaien, weer te geven. Alas, de narcissen blijken een schaars goedje in het Apeldoornse, de zon liet zich niet op de juiste momenten zien en uiteindelijk is deze het geworden.

De 16mm Fish-Eye die ik heb gebruikt is een heuse Zenitar, van de befaamde Zenit fabrieken in Moedertje Rusland. Hier besteld, betaald en geleverd gekregen. Vooral de in het russisch opgestelde afleverbon en gebruiksaanwijzing zijn zo leuk. Kost een paar stuivers, is vlijmscherp, volledig handmatig en gebouwd als een spreekwoordelijke tank. Met een verloopdingsboems (die erbij geleverd werd) is het objectief goed te gebruiken op m’n Canon 5D. In de P-stand, diafragma instellen op het objectief, secuur en wederom handmatig scherpstellen en vervolgens de ontspanknop induwen. Simpel. Effectief.

En het leuke is dat de verloopring ook gebruikt kan worden voor andere objectieven met het M42, ofwel P-draad. Simpelweg inschroeven en monteren op de camera.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.