Urban Exploring

De oude wasserij

Gisteren met een goede vriendin heel stoer aan Urban Exploring gedaan. Ofwel, we zijn wezen Urbexen…

De oude wasserij aan de Jachtlaan, vlak naast het spoor, staat al een poosje leeg en heeft inmiddels geen enkel raam meer wat ongeschonden is. Eenmaal binnen word met behulp van briefjes vriendelijk verzocht om ramen te sluiten… De bedrijfshal doet een beetje spookachtig aan, met links en rechts de overblijfselen van wat eens een bedrijf geweest moet zijn. Enkele pallets, een stoel, gebroken meubels en veel foldermateriaal. Zo te zien wordt hier nog door mensen geslapen. De toiletten worden eveneens nog geregeld gebruikt, al is het water afgesloten en de geur onmiskenbaar duidelijk maakt wat haar origine is.

Het huis, wat aan de bedrijfshal grenst, moet eens een kapitale villa of herenhuis geweest zijn. Hoge plafonds, grote deuren houten parketvloeren en indrukwekkende open haarden. De keuken daarentegen stamt schijnbaar uit de tijd dat vuur geen algemeen bekend verschijnsel was en iemand bezig was met het uitvinden van een geheel rond wiel…

Urbexen is een spannende bezigheid, vooral omdat je op verboden terrein bent en in een leegstaand, onbekend pand rondstruint. Het belangrijkste van Urbexen is echter dat je niets anders dan foto’s neemt en alleen je voetstappen achterlaat. Niets mag worden verplaatst, meegenomen of kapot gemaakt. Ook om een pand binnen te komen wordt er niets kapot gemaakt. Bij de oude wasserij was het makkelijk, want de deur was gewoon open en we konden zonder hindernissen naar binnen lopen.

[svgallery name=”OudeWasserij” link=”Kijk hier voor de serie beelden uit de oude Wasserij.”]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.