Zwart Wit

Crazy beetle

Laatst een weekendje naar Duitsland geweest. Lekker wandelen in de bergen van het Sauerland. En prima logeren in een enorme boerderij. Met ontbijt in zo’n typische eetkamer waar alle gasten zaten te eten. Met veel koffie, kaiserbrötchen, vleeswaren en een gekookt ei, want dat hoort erbij. Naast het geweldige weer, met veel zon en aangename temperaturen, was het een feestje om door de bossen te wandelen, de terrasjes te bezoeken en het plaatselijke gerstenat te testen. En natuurlijk op een zonnig terras met uitzicht over de dalen een uitstekende schnitzel innemen…

[svgallery name=”Duitsland_092009″ link=”Naar de fotoserie”]

Het vreemde van de plaats Willingen blijft het weekend, wanneer de hotels vollopen en de ontelbare kroegen ook. De uitgaansgelegenheden waren nu dus ook weer afgeladen vol en uitermate dronken bezoekers reden af en aan in de zacht geel gekleurde taxi’s. Ze rolden de ene kroeg uit, in een taxi en rolden zo de volgende kroeg weer in. En dat alles ging gepaard met het nodige gebral, vals gezang en duidelijk lichamelijk onvermogen.

De stilte van de landelijke omgeving waar we overdag doorheen wandelden, valt volledig weg bij het geluid wat de bezoekers van de verschillende etablissementen produceren. Zelfs in de vroege ochtend bleken die-hards al op het terras te zitten, voor zich uitstarend met een pul bier voor zich. En die stonden er niet voor de sier, zal ik u vertellen…

De natuur, de uitzichten, de stenen van Bruchshausen, de zeer goed aangegeven wandelpaden, de uitstekende gastronomische ervaringen en het heerlijke weer maakten het tot een fijn weekend. Voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.