We gaan op kamp…

Alleen al deze woorden waren genoeg om wekenlang vlinders in je buik te hebben  van spanning… Het is een heel avontuur om met je klas op kamp te gaan, drie dagen lang van huis en ouders weg, twee nachten in een vreemd bed te slapen, met z’n allen eten, veel buiten spelen en spelletjes doen, liedjes zingen en nog veel meer. Voor alle kinderen rond de tien jaar is dat een spannend avontuur.

Maar voor deze speciale kinderen is het een dubbel en dwars avontuur. Sommigen van deze kinderen hebben nog nooit ergens gelogeerd… Dus een paar dagen bij vader en moeder vandaan is ontzettend spannend, vreemd en leuk tegelijk. Totaal 23 kinderen, bijna evenzoveel begeleiders, meesters, juffen en vrijwilligers. Een kampgebouw achter Eerbeek met slaapzalen, een huiskamer en eetzaal en voldoende bos en ruimte er omheen om lekker te spelen.

Het vertrek met 8 auto’s en het uitzwaaien door de rest van de school is een luidruchtige gebeurtenis, waarbij de hele buurt door het getoeter weet dat we op kamp gaan. Eerst naar het speelpaleis in Wijhe, dan met het pontje naar de overkant en naar Eerbeek. ’s Avonds meezingen met het kinderkoor in Beekbergen. De volgende dag bij Staatsbosheer op bezoek in Nunspeet, de uitkijktoren beklimmen en de speeltuin uitproberen. natuurlijk een ijsje eten bij het Eiland en ’s avonds na de pannenkoeken een bijbelverhaal en samen zingen. De derde dag staat in het teken van een zes-kamp met allerlei leuke spelletjes en de terugreis naar Zwolle. Het uitbundige weerzien van de ouders en de vermoeide gezichtjes die met de ouders naar huis vertrekken.

Zo’n kamp gaat je niet in de koude kleren zitten. Enerzijds vanwege het slaapgebrek en anderzijds door de kinderen die je op allerlei mogelijk manieren en momenten versteld kunnen doen staan. Dan zit je op een bankje en heb je ineens twee kinderen naast je die even moeten kroelen en vervolgens weer verder gaan spelen. Geweldig.

Ik mocht het hele gebeuren filmen voor de school en heb dat met heel veel plezier gedaan. De film is een paar weken later vertoond aan de ouders en de kinderen en dat was ook een feestje.

Hieronder de kinderen en een aantal van hun begeleiders:

 

Op kamp 2014
Op kamp 2014
Op kamp 2014
Op kamp 2014
Op kamp 2014
Op kamp 2014
Op kamp 2014
Op kamp 2014
Op kamp 2014
Op kamp 2014
Op kamp 2014
Op kamp 2014

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.