Luna Fotografica

Luna Fotografica

Een nacht vol fotografie tijdens volle maan…

Tijdens een zomerse nacht zijn we in een bos vlakbij Apeldoorn gaan fotograferen. Het was volle maan en de lucht was helder en de echte hoeveelheid sterren zijn pas te zien op de foto’s. Er was een route uitgezet met een aantal opdrachten, het weer was aangenaam en we zijn maar een paar keer geschrokken van een groep wilde zwijnen die onzichtbaar, maar ernstig vlakbij naar eten op zoek waren. Totally scary…

Er moest speciale toestemming gevraagd worden aan de beheerder van dit stuk bos, vanwege de jagers die op andere plaatsen actief waren en de politie opleidingsschool die een kilometer verderop is gelegen. Het grappige is dat de vergunning wel is aangevraagd maar nooit is binnengekomen. Dus misschien liepen we daar die nacht wel super illegaal te wezen. Best spannend.

Het spannende was ook om de maan, de sterren en de bossen goed in beeld te krijgen. Lange sluitertijden, een statief en eindeloos geduld waren een must bij deze expeditie. Maar de resultaten zijn bijna betoverend. Van sommige beelden wordt alleen duidelijk dat de opname ’s nachts gemaakt moet zijn vanwege de vele sterren die zichtbaar zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.